Innovatie

Vernieuwing door samenwerking

Naast de lopende projecten werken wij altijd aan nieuwe ontwikkelingen soms met innovatiepartners soms vanuit onze eigen motivatie en gesignaleerde kansen. Met onze werkgroepen ‘Duurzaamheid’ en ‘Software en Innovatie’ werken wij aan de verdere ontwikkeling van onze (digitale) gereedschappen, maar ook aan nieuwe duurzaamheidsconcepten of productontwikkeling. Een recent resultaat hiervan is o.a.:

  • Fifty/fifty huis, hoe kunnen we de woningopzet beter gaan laten aansluiten bij de huidige woontrends om ruimtegebruik en benodigde volume van een woning beter in te zetten.
  • Steck huis, wat betekent het bouwen van een houten woning voor de vormgeving als je het ontwerp optimaliseert op materiaalgebruik, productie en efficiëntie in transport en uitvoering? Het resultaat is een toolbox van woning-elementen waarmee iedere toekomstige bewoner zijn eigen nice-to-haves kan selecteren voor custom (t)huis uit een systeem van standaarden.

Houtbouwers van Nederland spreekt bovenstaande aan of wekt het interesse? Neem contact met ons op! Wij zoeken nog marktpartijen om houtconcepten verder mee te ontwikkelen.

hallo@nieuwearchitecten.nl

 

Steckhuis
Wat betekent een houten prefabhuis voor het ontwerp van een woning?
Steckhuis
Optimalisering van productie en materiaal geeft vrijheid en kwaliteit in woonmogelijkheden en aanpasbaarheid in gebruik
Steckhuis
Het Steckhuis als uitkomst van dit onderzoek
Website003
Beter benutten van het woningvolume is de inzet van het fifty/fifty huis
Website001
Verdichten met woonkwaliteit