KLEIN Houtdag-134

Winnaar Nationale Houtbouwprijs 2021 Zakelijke Houtbouw

Yes, Winnaar Nationale Houtbouwprijs 2021 Zakelijke Bouw!

Tijdens de Houtdag, afgelopen woensdag in Musis Arnhem, met inspirerende lezingen over de wereldwijde urgentie, ontwikkelingen en kansen voor Houtbouw, zijn de winnaars onder de genomineerden bekend gemaakt.

Ons ontwerp voor de vernieuwing van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch is winnaar van de Nationale Houtbouwprijs 2021 Zakelijke Houtbouw. Wij zijn trots op het resultaat en fantastisch dat dit ook door de jury zo is gewaardeerd. Mooi commentaar uit het juryrapport, een gedurfd ontwerp tegen scherpe kosten. Een totaalconcept waarin hout de boventoon voert en zich altijd zal laten zien, wat er ook verder met het gebouw gebeurt. We kiezen voor een gedurfde constructie en voor het verschil dat een gebouw kan maken in de waardering van de mensen die er in functioneren. Ontworpen door jonge architecten met visie en lef, en waarin de houtbouwconstructie voor een grote groep gebruikers ook belangrijke inspiratie en leerstof vormt’.

Wij laten met dit gebouw zien wat er mogelijk is met houtbouw, een voorbeeld voor de verdere vernieuwing en verduurzaming van onderwijs en een voorbeeld voor de technische vakmensen die in dit gebouw worden opgeleid.

Met extra enthousiasme werken wij verder aan de transformatie- en vernieuwingsopgaven voor duurzame, integrale ontwikkelingen en zetten wij graag ons expertise in houtbouw verder in!

IMG-20211124-WA0005
IMG-20211124-WA0008A