ani-tiny

Thinking big on a Tinyhouse

Een Tinyhouse als een toren, door de verschillende kamers niet naast elkaar maar juist boven elkaar te plaatsen biedt het Tinyhouse niet alleen een zeer bijzondere woonervaring, maar wordt het ook geschikt om te plaatsen in een stedelijke context. Zonder je identiteit, bewegingsvrijheid en contact met de grond te verliezen, is het mogelijk een plek te vinden in de stad. Met een “footprint” van slechts 16 vierkante meter is er altijd wel een plekje te vinden. Mocht er meer ruimte zijn, dan is er volop ruimte voor een parkeerplaats, een groot terras, een moestuin, een berging om je hobby te kunnen uitoefenen of een uitbreiding in de toekomst. Daarnaast is dit Tinyhouse zo ontworpen dat er veel keuzevrijheid is om de woning af te stemmen op je persoonlijke smaak en ruimtebehoefte. En vergeet niet, je woont vrijstaand! Zonder geluidoverlast van (boven-)buren bezit jij je eigen miniatuur woontoren.

048a_perspectief
modulair op te bouwen en makkelijk te plaatsen

Er kan gestart worden met slechts twee elementen, maar de basiswoning van 48 vierkante meter is onder te verdelen in drie modules: keuken, slaapkamer en woonkamer. Het volume kan bekroond worden met een ruim dakterras met rondom uitzicht. Komt er gezinsuitbreiding of loop je de liefde van je leven tegen het lijf, dan koop of lease je er simpelweg een module bij; gestreefd wordt naar een prijs van circa €30.000,- inclusief BTW per element. De elementen zijn geprefabriceerd en kunnen binnen een dag worden geplaatst. Ander werk of een andere reden om te moeten verhuizen? Doordat de modules maximaal drie en een halve meter breed zijn, zijn ze eenvoudig op een vrachtwagen te vervoeren en is de woning in elementen verplaatsbaar.

tiny-reeks
met beperkt aantal bouwstenen is je woning aan te passen aan je wensen
impressie_woonkamer
woonkamer met uitzicht
impressie-slaapkamer
slaapkamer van alle comfort voorzien
impressie-keuken
woonkeuken aan de tuin

De elementen zijn gemaakt van bio-based composiet en slim ontworpen met slechts één enkele mal. Door toevoegingen in de mal en bewerkingen achteraf kan er een geheel eigen sfeer worden samengesteld. Passend bij jou als persoon of juist afgestemd op de omgeving. Door hetzelfde element te roteren ontstaat er een eigenwijs en dynamisch beeld en kan er elke keer weer een andere, verrassende toren worden samengesteld, inspelend op de locatie en jouw persoonlijke wensen. Door het gebruik van natuurlijk vlasvezel, verbouwd in Nederland, en bio-based hars ontstaat een materiaal met een zeer lage CO2 voetafdruk, dat na de lange gebruiksfase gemakkelijk opnieuw verwerkt kan worden. Het bio-based composiet is sterk en stijf en bezit een laag gewicht, waardoor het makkelijk en tegen geringe kosten vervoerd en op locatie geplaatst kan worden. De elementen worden op elkaar gemonteerd door middel van geprefabriceerde boutverbindingen en met rubbers waterdicht gemaakt. Het ontwerp toont dit productieproces door de voegen tussen de verschillende schalen als naad te benadrukken. Het duurzame karakter van het materiaal wordt het best zichtbaar zonder afwerklaag, maar het is ook mogelijk een afwerking in iedere denkbare kleur te kiezen.

48ado_tinyhouse_iso
zelfvoorzienend en verticaal wonen

Locatie