175_VenD_header 4

Transformatie V&D Zeist

Met het vertrek van de V&D is in het hart van het centrum van Zeist een belangrijke trekker voor publiek verloren gegaan. Het karakteristieke pand staat inmiddels ruim 4 jaar leeg met een wisselende tijdelijke invulling. De onderste laag van het gebouw biedt grote kansen voor het huisvesten van openbaar commercieel programma door de aanwezigheid van een betonnen skeletstructuur en grote verdiepingshoogte. Op de hoger gelegen verdiepingen kan een gedifferentieerd woonprogramma worden gerealiseerd op een toplocatie.

Het woonprogramma zal bestaan uit diverse woontypologieën, variërend van compacte stadsappartementen tot royale penthouses. Door het openbreken van het middendeel van het bestaande gebouw zijn de woningen verdeeld in een volume aan de 1e Hogeweg en een volume grenzend aan de binnentuin. Tussen deze twee volumes ontstaat een groene binnenwereld die zorgt voor volop daglicht in de woningen.

175_VenD02
aan het bestaande gebouw worden nieuwe volumes toegevoegd, zodat een gedifferentieerd woongebouw ontstaat
175_VenD03
de appartementen beschikken over royale buitenruimten met geïntegreerd groen
17062020_E2 low res

Locatie