Villa VDK header 6

Villa VDK

Deze vrijstaande woning staat op een ruime zelfbouwkavel met aan de westzijde open vaarwater. Voor de ruimtelijke inpassing van het nieuwe volume wordt behoedzaam voortgebouwd op de historisch stedenbouwkundige structuur van Den Hoorn. Als typologie is voor de woning uitgegaan van een enkele verdieping met langskap. Het bijgebouw is onder dit hoofdvolume geschoven en daarmee ondergeschikt gemaakt.

De structuur van het hoofdgebouw bestaat uit een zestal stalen spanten. De spanten zijn abstract gedetailleerd met gelaste en verzonken verbindingen, zodat de hoofdvorm van de spanten duidelijk herkenbaar wordt. Op deze spanten is een zinken dak met roeven geplaatst. Daaronder zijn dichte delen uitgevoerd in grijs/bruin metselwerk en zijn de open delen uitgevoerd in donkere aluminium puien. Door deze opzet is er een duidelijke hiƫrarchie aanwezig tussen de verschillende componenten en kan er door het maken van overstekken een geleidelijke overgang worden gemaakt tussen binnen en buiten, passend bij de plek en het gebruik van semi-landelijk wonen.

concept materialisatie 2.jpg

In materialisatie en detaillering worden tijdloze materialen voorgesteld zoals zink, zwart hout, glas, populieren multiplex en metselwerk. Door grote zorg te besteden aan de detaillering, kleurcombinatie en tektoniek voegt het gebouw zich naar haar omgeving en vormen de materialen een samenhangend geheel. Deze cohesie is goed terug te vinden in gevel. Door de integratie van techniek kan het aantal dakdoorvoeren worden beperkt, zodat een mooi, rustig en abstract dakvlak ontstaat. De PV-panelen zijn op de zuidgevel in lijn gelegd met de daklichten zodat het dakvlak rustig oogt.

Enscape_2020-03-27-13-58-43
Enscape_2020-03-27-14-10-25_wit
Enscape_2020-03-27-14-15-45_wit
Enscape_2020-03-27-14-29-08_wit
Villa VDK header 3

Locatie