KW1C voorplein frontaal_HEADER 3.png

Koning Willem I College

Het KW1C staat aan de vooravond van een grootschalige vernieuwing. Het is de wens om het programma van diverse over de stad verspreide locaties met elkaar te combineren en samen onder te brengen in het gebouw aan de Onderwijsboulevard 3. Hiermee ontstaan uiteindelijk twee grote campuscomplexen voor het Koning Willem I College, Onderwijsboulevard 3 en de bestaande campus aan de Vlijmenseweg, op loopafstand van elkaar.

De eerste fase van deze vernieuwing bestaat uit het maken van het entreegebouw aan het voorplein van de Onderwijsboulevard, het maken van de aansluiting met het bestaande gebouw en het overkappen van de bestaande patio.

163VO-ISO-SCHEMA_basis 2

In het nieuw te maken entreegebouw wordt de basiskwaliteit in een houten hoofddraagconstructie vastgelegd. Dit gebouw wordt daarmee een duurzaam visitekaartje naar de Onderwijsboulevard toe. De houten draagconstructie geeft het entreegebouw een krachtig eigen karakter naar zowel naar de buitenwereld als naar de binnenruimten. Een gebouw dat in de kern voortbouwt op de huidige kwaliteit, en (in dienst van het onderwijs) is aan te passen aan nieuwe situaties en behoeftes. Een gebouw dat niet alleen is ontworpen om het onderwijsprogramma zo goed mogelijk te faciliteren, maar dat op zichzelf ook een inspirerende en educatieve plek is voor gebruikers, medewerkers, studenten en bezoekers.

Het ontwerp weerspiegelt hiermee de ambities van de verdere vernieuwing én verduurzaming van het bestaande complex. Het complex en het onderwijs wordt met de komst van het Entreegebouw toegankelijker en meer zichtbaar naar de stad. Met de binnenstraten en het atrium wordt meer ruimte gecreëerd én worden de verschillende afdelingen met elkaar verbonden. Een open structuur om met elkaar én van elkaar te leren, een plek om verder te ontwikkelen, een gebouw in dienst van het beste onderwijs om samen met leerlingen en docenten de toekomst in te gaan.

Locatie