GWM_header website 4

Nieuw Delft, woning GWM

Aan de Nieuwe Delft, een nieuwe gracht in de ontwikkeling van de Coendersbuurt in Spoorzone Delft, hebben wij gewerkt aan een bijzondere woning op een zelfbouwkavel. Voor een opdrachtgever is een woning een uniek en persoonlijk project. De richting en sfeer van dit huis hebben we dan ook samen met de opdrachtgever bepaald, na een eerste schetsfase in ruimtelijke modellen als vertaling van het gevraagde programma.

De kavel heeft een verdraaiing, en de woning benut deze door de gevels op de begane grond recht te leggen. Zo ontstaan aan straat- en tuinzijde overstekken. De keuken aan de tuin heeft hiermee een beter doorzicht, er is ruimte aan de straat en Delftse stoep voor het stallen van fietsen, en aan de tuinzijde is er meer ruimte voor een terras met beschutting.

gwm-f
gwm-c

Het bovenliggende woonvolume bestaat uit twee lagen met een flexibele tussenverdieping. De nu aanwezige vides kunnen in de toekomst dichtgelegd worden. De woonruimte wordt zo een spectaculaire open ruimte met veel hoogte, uitzicht over de gracht aan de voorzijde en uitzicht op de tuin aan de achterzijde. Een badkamer voor logees zorgt voor een accent in de voorgevel. Via open trappen wordt de meer private slaapverdieping bereikt die als gesloten kap is ontworpen. De bamboe afwerking hiervan vormt één geheel met het bovenliggende terras. Het terras wordt ontsloten door een dakopbouw met pantryvoorziening en pv-cellen in het dak. De woning behaalt met een warmtebron, warmteterugwinning, goede isolatie en ventilatievoorzieningen een gemiddelde GPR-score van 7,8.

SP2019-Graaf-Floris-Delft-GIF
SP2019-Graaf-Floris-Delft-3-LowRes
SP2019-Graaf-Floris-Delft-6-LowRes
SP2019-Graaf-Floris-Delft-17-LowRes
SP2019-Graaf-Floris-Delft-14-LowRes
SP2019-Graaf-Floris-Delft-16-LowRes
SP2019-Graaf-Floris-Delft-18-LowRes
SP2019-Graaf-Floris-Delft-19-LowRes

Locatie